JUL PÅ BASSO

Fra den 2. november tilbyr vi våre velsmakende julemenyer til Deres julebordarrangementer 

 

Julemeny 1

648,- pr. person

10 retter

Snacks

  • Snack-servering

    Fritert pasta – Snøkrabbe – Sitron
    Fritert pasta med søt snøkrabbe, mild hvitløkskrem & friske urter, toppet med frisk dill.
    Allergener: Egg, melk


    And – Blodappelsin – Frossen yoghurt
    Røkt & saltet andebryst på sprø chips laget av kylling, med en søt gelé av blodappelsinjuice. Retten bindes sammen med syren fra frossen yoghurt.
    Allergener: Melk


    Parmaskinke – Blekksprut – Forkullet hvitløk
    Panert blekksprut m. svart hvitløkskrem, tørket parmaskinke & karsespirer.
    Allergener: Egg

Forret

  • Frisk bøffelmozzarella – Syltede tomater – Røkt salt

    Fersk bøffelmozzarella laget av italiensk bøffelmelk. Serveres på en bunn av både syltede & rå San Marzano-tomater. Basilikumolje, røkt salt & frisk basilikum binder retten sammen.
    Serveringen fremstår grønn, hvit & rød tilsvarende til fargene i det italienske flagget, Il Tricolore.
    Allergener: Melk
  • Friterte kamskjell – Fermenterte hvitløk – Mandarin glace

    Små friterte kamskjell servert i egen skål på en bunn av en krem bestående av fermenterte hvitløk & eggeplommer. Kamskjellene toppes m. sitrus, glacé & urter.
    Allergener: Egg, Skalldyr
  • Tunfiskcarpaccio – Basilikum – Pistasjnøtter

    Lynstekt tunfisk m. gremolata laget av italiensk olivenolje, chili, basilikum, sitron & havsalt. Overdrysset med pistasjnøtter for sprøhet.
    Allergener: Pistasjnøtter

Hovedrett

  • Casarecce pasta – Ristede knippesopp – Soppsky

    Hjemmelaget al dente pasta vendt i kraftig soppsaus & ristede knippesopper. Brutt med syrlighet fra syltede sopp & sprø salvie.
    Allergener: Melk, hvete, egg
  • Rosastekt and – Syltede tyttebær – Kraftig glace

    Stekt andebryst med gyllent skinn. Kraftig okseglacé laget av portvin & brun farin. Syltede & søte tyttebær. Avrundet med engsyre. 
  • Spisskål – Kjernemelk – Ristede hasselnøtter

    Bakt spisskål m. honning, olivenolje & saus av kjernemelk, basilikumolje & sitron. Ristede & knuste hasselnøtter gir en nøttete fedme & et sprøtt element.
    Allergener: Melk, hasselnøtter

Dessert

  • Kirsebær – Panna cotta – Karamell iskrem

    Kake av butterdeig fylt med panna cotta på vanilje. Toppet med søte kirsebær & hjemmelaget saltede mandler. Serveres med en karamell iskrem.
    Allergener: Melk, mandel, hvete

Julemeny 2

728,- pr. person

13 retter

Snacks

  • Snack-servering

    Fritert pasta – Snøkrabbe – Sitron
    Fritert pasta med søt snøkrabbe, mild hvitløkskrem & friske urter, toppet med frisk dill.
    Allergener: Egg, melk


    And – Blodappelsin – Frossen yoghurt
    Røkt & saltet andebryst på sprø chips laget av kylling, med en søt gelé av blodappelsinjuice. Retten bindes sammen med syren fra frossen yoghurt.
    Allergener: Melk


    Parmaskinke – Blekksprut – Forkullet hvitløk
    Panert blekksprut m. svart hvitløkskrem, tørket parmaskinke & karsespirer.
    Allergener: Egg

Forrett

  • Frisk bøffelmozzarella – Syltede tomater – Røkt salt

    Fersk bøffelmozzarella laget av italiensk bøffelmelk. Serveres på en bunn av både syltede & rå San Marzano-tomater. Basilikumolje, røkt salt & frisk basilikum binder retten sammen.
    Serveringen fremstår grønn, hvit & rød tilsvarende til fargene i det italienske flagget, Il Tricolore.
    Allergener: Melk
  • Friterte kamskjell – Fermenterte hvitløk – Mandarin glace

    Små friterte kamskjell servert i egen skål på en bunn av en krem bestående av fermenterte hvitløk & eggeplommer. Kamskjellene toppes med sitrus, glacé & urter.
    Allergener: Egg, skalldyr
  • Tunfiskcarpaccio – Basilikum – Pistasjnøtter

    Lynstekt tunfisk m. gremolata laget av italiensk olivenolje, chili, basilikum, sitron & havsalt. Overdrysset med pistasjnøtter for sprøhet.
    Allergener: Pistasjnøtter

Mellomrett

  • Kalvetartar – Fermentert pepper – Dehydrerte tomater

    Rørt tartar av kalvemørbrad m. olivenolje & blomsterhonning. Pyntet med Reggiano parmesan, krem av fermentert pepper, dehydrerte & søte San Marzano tomater & frisk oregano
    Allergener: Melk
  • Kremet risotto – Trøffel – Mascarpone

    Silkemyk risotto av italiensk ferskost, sort pepper, hvitvin & trøffel. Retten er en klassiker på menyen & en absolutt ”must try”.
    Allergener: Melk
  • Glasert selleri – Røkt mascarpone – Sprø tuile

    Stekt knollselleri m. smør, melis & epleeddik, sprøstekt i brunet smør, toppet m. røkt ostekrem, syltede urtestilker & en sprø, gyllen tuile.
    Allergener: Melk, hvete

Hovedrett

  • Casarecce pasta – Ristede knippesopp – Soppsky

    Hjemmelaget al dente pasta vendt i kraftig soppsaus & ristede knippesopper. Brutt med syrlighet fra syltede sopp & sprø salvie.
    Allergener: Melk, hvete, egg
  • Rosastekt and – Syltede tyttebær – Kraftig glace

    Stekt andebryst med gyllent skinn. Kraftig okseglace laget av portvin & brun farin. Syltede & søte tyttebær. Avrundet med engsyre.
  • Spisskål – Kjernemelk – Ristede hasselnøtter

    Bakt spisskål m. honning, olivenolje & saus av kjernemelk, basilikumolje & sitron. Ristede & knuste hasselnøtter gir en nøttete fedme & et sprøtt element.
    Allergener: Melk, hasselnøtter

Dessert

  • Kirsebær – Panna cotta – Karamell iskrem

    Kake av butterdeig fylt med panna cotta på vanilje. Toppet med søte kirsebær & hjemmelaget saltede mandler. Serveres med en karamell iskrem.
    Allergener: Melk, mandel, hvete